Dystoni og neuroplasticitet

HjerneDystoni er den 3. mest almindelige nervesygdom i verden, men alligevel er den ikke særlig kendt. Det er almindeligt, at man med dystoni bruger årevis på at finde ud af, hvad man fejler, og når det endelig lykkedes at få diagnosen, så er løsningen lige nu i Danmark kun botox, medicin, fysioterapi og hjerneoperation.

Dystoni er en kompleks og invaliderende diagnose med symptomer, der kan blive værre gennem livet. Der findes heldigvis en mere opløftende tilgang til dystoni, hvor man arbejder med at skabe varige ændringer i hjernen og i kroppen - neurologisk plasticitet, som danner grundlaget for dette kursus.


Vi tager udgangspunkt i din historie, dine symptomer og dine væsentligste udfordringer. Du vil gå fra kurset beriget med viden, du formentlig ikke har hørt før, og med inspiration til, hvordan du tackler de udfordringer du står med, samt gode idéer til hvordan du kommer videre med livet med dystoni. Ikke mindst får du håb for fremtiden.


På kurset får du en grundig forståelse for, hvad dystoni er. Når man forstår sin tilstand, er det nemmere at arbejde med den.


Du får også indsigt i forskellige udenlandske tilgange til dystoni, som er noget mere opløftende end det man præsenteres for i Danmark. Canadieren Joaquin Farias´ er den mest kendte inden for neuroplastitet og dystoni. Hvis du har overskud, kan du evt. kigge på dr. Farias´ træningsplatform inden kurset og finde inspiration til træning, dans, øjenøvelser, vejrtrækningsøvelser, meditation m.v. Vi bruger ikke platformen på kurset, men der bliver refereret til den.

Når man har dystoni er hele kroppen som regel påvirket (også selvom man ofte ikke ved det). Du lærer, hvordan kroppen påvirkes, og du får en liste med hjem over, hvilke muskler der bliver som regel er overspændte, og hvilke der er underspændte, når man har dystoni. Du lærer om betydningen af at sætte fokus på slap-af-systemet (det parasympatiske nervesystem), der har svære kår, når man har dystoni. Stress-systemet kører med for meget tryk på. Dette er et nøgleomdrejningspunkt, hvis man ønsker at få det bedre.

Vi laver få enkle øvelser til dystoni gennem dagene ligesom let meditation også indgår som en naturlig del. 

Smerter fylder hos de fleste med dystoni. Du inspireres til at forstå smerter ud fra en neuroplastisk tankegang, og gøres dermed også i stand til at mindske smerterne og evt. stille og roligt trappe ned på medicin og botox (i samråd med lægen).

Kursusstedet er et dystonivenligt sted, med smukke rammer og ro, hvor man nemt kan føle sig hjemme. Der er mulighed for at ligge ned - både i undervisning og i pauserne.

Om underviseren:

Gitte Theil er 53 år, har selv cervical dystoni (torticollis), og lever ved hjælp af meditation, behandling og træning et godt liv. Det har været en lang og ensom proces, at nå dertil. Det har taget 17 år og flere rejser til udlandet, hvor Gitte bl.a. har mødt Dr. Farias. Det er al den viden Gitte har samlet og deler på dette kursus suppleret af den nyeste viden i Danmark omkring dystoni. Gitte har i flere år behandlet, undervist og guidet mennesker med dystoni.

Til daglig har hun sin egen virksomhed med massage, coaching og undervisning. Hun har speciale i krisehåndtering og stress, som har stor betydning for bremsning af dystoni og på at omlægge livet, så man kan leve et mere uanstrengt liv med dystoni. Gitte er cand.merc. i HR og psykologi og har tidligere gjort karriere i flere af Danmarks største virksomheder.

Med dig hjem får du et helt unikt kursusmateriale, hvor alt er grundigt beskrevet og illustreret, så du kan slå op og holde dig inspireret, når du vender hjem. 

Der kræves ikke noget for at deltage i kurset andet en motivation for at forstå og ønske at forandre tilstanden. Kurset er første skridt på en lang rejse, hvor du får vist vejen. Du må desuden have en åbenhed for at bevæge dig ind i et felt, hvor der (heldigvis) sker meget i øjeblikket. 

Målgruppe:

Kurset er målrettet alle med dystoni. Man kan have forskellige former for dystoni, men den grundlæggende tilgang til dystoni er den samme, når man taler om neuroplastisitet.

Pårørende, terapeuter, fysioterapeuter og andre med interesse i feltet er ligeledes meget velkomne. 

Tilmelding:

Tilmelding sker på Nordlys Centret i Silkeborg, hvor kurset holdes. Du kan se datoer m.v. her

Kursistudtalelse:

Lene, der har cervical dystoni, siger følgende om kurset:

Tusind tak for et fantastisk godt og meget oplysende kursus. Det er virkelig et godt og meget flot stykke arbejde Gitte har gjort. Gittes entusiasme smitter i den grad af og man bliver SÅ bekræftet i, at der er en vej ud af denne dystoni-lidelse vi slås med.
Jeg vil til hver en tid opfordre alle med den ene eller anden form for dystoni til at deltage på kurset.
Nordlys er et himmelsk sted. Der hviler en enorm fred og en skøn energi på stedet, som jeg mærkede så snart jeg trådte ind ad døren.
Også en stor tak til de øvrige deltagere på dette kursus - vi “klingede” med den samme og havde nogle dejlige dage sammen. Det er altid dejligt at være sammen med andre lidelsesfæller - man lytter, fortæller og udveksler erfaringer.
Bravo - det var en helt fantastisk oplevelse og jeg fik SÅ meget med hjem 

 

Jul og Nytår

Klinikken holder lukket fra den 13. december til den 14. januar pga kurser og juleferie.

Alle ønskes en glædelig jul og ikke mindst et lyst og opmuntrende nytår.