Dør til frihedenTorticollis og livsglæde

Et nytænkende kursus, der giver selvindsigt, viden om torticollis og som tilbyder et tag-selv-bord af muligheder for at få det bedre.

Torticollis er en invaliderende diagnose, som lægger op til at man må døje med symptomer, der kun bliver værre gennem livet. Men det kan være anderledes! Gitte Theil har selv torticollis. Hun har, med sin baggrund som massageterapeut og krise- og stressekspert, opdaget nye muligheder for at få det bedre.

På kurset får du indsigt i, hvad torticollis er, og hvad du selv kan gøre. Du lærer bl.a. øvelser, massageteknikker og meditation. Dagene er tilrettelagt til mennesker med torticollis, så der er mulighed for at ligge ned og gode pauser.

Gitte Theil er 52 år, og har gennem meditation, massage og træning fået bugt med mange af sine symptomer. Til daglig har hun sin egen virksomhed med massage, coaching og undervisning. Hun har speciale i krisehåndtering og stress, som har stor betydning for bremsning af torticollis og på at omlægge livet, så man kan leve et mere uanstrengt liv med torticollis. Gitte er cand.merc. i HR og har tidligere haft en stor karriere i flere af Danmarks største virksomheder.

Kendetegnende for Gitte er, at hun har været nysgerrig og ihærdig i arbejdet med at finde ud af, hvad der hjælper. Det har ført hende til USA og til mange timers studie i nervesystemer, muskler og udenlandske eksperters tilgang. Alle de erfaringer som Gitte har samlet gennem de sidste mange år, er hun nu klar til at dele, så andre også kan få det bedre.

Der undervises med høj grad af nærvær og glæde og med et ønske om at give deltagerne lige præcis det, de har brug for. Derfor bliver der heller ikke to kurser, der er helt ens. Der undervises på små hold med maks 8 deltagere.

StenibalanceProgram for dagene

Dag 1

Du får en forståelse for, hvad torticollis er, helt ned i muskler, knogler og nerver. Når man forstår sin sygdom, er det nemmere at handle.

Du møder andre i samme situation. Det skaber indsigt og fællesskab.

Gitte fortæller, hvad der har hjulpet hende til et godt liv med en kronisk sygdom.

Eftermiddagen er åben for gæstelærere. Temaet skifter fra gang til gang. På næste kursus møder du farmaceut og ernæringsterapeut Mia Damhus, der til daglig leder Center for Ernæring og Terapi. Hun fortæller om hvordan kosten kan hjælpe dig med balancering af signalstoffer i nervesystemet, muskelfunktion, dæmpe inflammation og afgifte det spændte og betændte væv.

Dagen afsluttes med en skøn klangmeditation.

Dag 2

Dagen startes med meditation og et oplæg om stress og sindsro. Som udgangspunkt har mennesker med torticollis flere stresshormoner, så det er ekstra vigtigt at forstå mekanismerne i kroppen, og fokusere på at finde roen i sig selv.

Daglig massage er en anden af grundstenene i at få det bedre. Du lærer principperne for en god massage til torticollis. Massagen er inspireret Gittes rejse til USA, hvor de bruger massage som afgørende behandlingsmetode.

Egenomsorg handler om at gøre godt for dig selv hver dag. Du lærer en hel masse forskellige selvbehandlingsmuligheder, du kan bruge hjemme afhængig af dit behov.

Dag 3

Dagen startes med meditation og et oplæg om, hvad sygdom gør ved én, og kunsten at holde fast i sig selv.

Herefter arbejder vi med øvelser og udstræk, der er effektive mod torticollis. Øvelserne er baseret på Gittes mange års erfaring med, hvad der virker. Vi prøver øvelserne af sammen og justerer det du har brug for. Du går hjem med dit eget træningsprogram, og ved lige præcis, hvor det er rigtigt for dig at starte, så du kan begynde din rejse mod at få det bedre.

Målgruppe

Kurset er målrettet alle med torticollis, men også pårørende, fysioterapeuter, m.v. er velkomne. Det er lærerigt for alle parter, når man bringes sammen på tværs. Det har jeg kun gode erfaringer med. 

Mødetider

Dag 1 10.00 - 17.30
Dag 2 9.00 - 17.30
Dag 3 9.00 - 15.00

Pris

4.800 kr.

Kursusdatoer

8. - 10. februar 2019
7. - 9. juni 2019

Tilmelding:

Du tilmelder dig ved at ringe til Gitte på 24847244 eller sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med følgende oplysninger: Navn, adresse, e-mail, mobilnr samt hvilket kursus du ønsker at deltage på. Der indbetales et depositum på 800kr. til konto 7670 0006790534. Når depositum er indbetalt er du endeligt tilmeldt.

Restbeløbet til kurset betales senest 4 uger før kurset starter.

Praktisk

Da der ikke er nogen elevator, skal du være i stand til at gå på trapper til 1. sal.

Parkering er tidsbegrænset i området, men du kan holde på Gl. Rådhusvej eller ved Ballerup Rådhus, hvor der ikke er tidsbegrænsning. Der er få minutters gang til kursusstedet herfra.

Kursusstedet ligger ca. 10 minutter fra Ballerup station.

Forplejning

Vi holder lang frokostpause (1½ time), hvor du er velkommen til at tage en lur i lokalerne. Hvis du vil have lidt tid for dig selv udenfor og købe frokost i byen, er der flere caféer få min fra kursusstedet. Der er køleskab, så du kan have madpakke med. Vi serverer brød, kaffe og the i formiddagspausen og frugt, kaffe og the i eftermiddagspausen. Frokost står du selv for.

Andet

Tag gerne hjemmesko/indesko med, da lokalerne er skofri.

Vi har godt med tæpper og puder, men har du brug for noget specielt til at ligge på, sidde med eller lign, så tag det endelig med. Alle skal have det så godt som muligt.

Frameldings- og afbestillingsregler

 

Læs om massage til torticollis her

obq blue1

Arrangementer/Kurser

Meditation med Klangskåle
Et helt vidunderligt miks af oplæg og meditation med støtte fra skålenes lyde
kl. 19 - 21. Pris 150 kr.
21. november
30. januar
26. februar
3. april
7. maj
5. juni

Introduktionskursus - afspænding med klangskåle
Over to aftener introduceres du til klangskålene og klangens verden.
Kl. 19 - 21. Pris for begge aftener (betales samlet): 650 kr.
Del 1: 13. februar, 1. maj
Del 2: 20. februar, 8. maj

Skønhed og klang
Lær en behandling, der forener skønhed med afspænding.
Forudsætning: Introduktionskursus
kl. 13 - 18. Pris: 875 kr.
11. januar, 21. juni

NYHED - Selvklang og livsglæde
Gennem arbejde med kun én klangskål oplever
du, hvordan man på en simpel måde kan synke ind,
og afklare ønsker og mål. Du kommer i resonans
med dig selv og verden omkring dig. Kurset forøger
din naturlige sundhed, styrker helbredet, kropsbevidstheden
og stilner de forstyrrende tanker.

Kurset strækker sig over 6 x 4 timer
Pris: 3.900 kr.
Kl. 10 - 13 søndage
13. januar
20. januar
27. januar
3. februar
24. februar
10. martsÅbningstider

Mandag:  12.00 - 18.00

Tirsdag: 12.30 - 19.00

Onsdag: Lukket

Tordag: 10.00 - 18.00

Fredag: 10.00 - 17.00

Finder du ikke den tid du søger, eller har du brug for en akuttid, så ring eller skriv.

Træffes kun efter aftale.

 

nordlys logo