Dør til frihedenTorticollis og livsglæde

Et nytænkende kursus, der giver selvindsigt, viden om torticollis og som tilbyder et tag-selv-bord af muligheder for at få det bedre.

Torticollis er en invaliderende diagnose, som lægger op til at man må døje med symptomer, der kun bliver værre gennem livet. Men det behøver ikke være sådan. Gitte Theil har selv torticollis. Hun arbejder, med sin baggrund som massageterapeut og krise- og stressekspert, på at finde nye muligheder for at få det bedre i stedet for værre. På dette kursus er indstillingen realistisk og optimistisk i stedet for opgivende og depressiv. Det i sig selv kan have stor betydning for livskvalitet og måske også på bedringsmuligheder.

På kurset får du indsigt i, hvad torticollis er, og hvad du selv kan gøre. Du lærer bl.a. øvelser, behandlingsteknikker og meditation. Dagene er tilrettelagt til mennesker med torticollis, så der ikke bliver for mange timer på en stol. Kurset tilpasses med pauser og afslapning, som der er behov for.

Gitte Theil er 52 år, og lever ved hjælp af meditation, behandling og træning et godt liv. Til daglig har hun sin egen virksomhed med massage, coaching og undervisning. Hun har speciale i krisehåndtering og stress, som har stor betydning for bremsning af torticollis og på at omlægge livet, så man kan leve et mere uanstrengt liv med torticollis. Gitte er cand.merc. i HR og har tidligere haft en stor karriere i flere af Danmarks største virksomheder.

Gitte har altid været nysgerrig og ihærdig i arbejdet med at finde ud af, hvad der hjælper. Det har ført hende til en førende ekspert i USA og til mange timers studie i nervesystemer, muskler og udenlandske eksperters tilgang.

Der undervises med høj grad af nærvær og glæde og med et ønske om at give dig lige præcis det, du har brug for. Derfor bliver der heller ikke to kurser, der er helt ens.

Med dig hjem får du et helt unikt kursusmateriale, hvor alt er grundigt beskrevet og illustreret, så du kan slå op og holde dig inspireret, når du vender hjem. Du får også adgang til en facebookgruppe, der består af tidligere kursister, hvor I kan dele erfaringer med de forskellige øvelser m.v. og inspirere hinanden til nye ting. Efter kurset kan du altid skrive eller ringe til Gitte, hvis der opstår spørgsmål eller du støder ind i forhindringer.

Program for dagene

Out of order

Dag 1

Du hører Gittes historie, og hører hvad der har hjulpet hende til et godt liv med en kronisk sygdom. Du deler din historie, som danner udgangspunkt på resten af kurset. Herefter introduceres du til forskellige selvbehandlingsmuligheder, du kan bruge under kurset, og når du kommer hjem, afhængig af dit behov og præferencer. Egenomsorg handler om at gøre godt for dig selv hver dag, så det er vigtigt at have ting, man selv kan gøre derhjemme.

Du får en grundig forståelse for, hvad torticollis er, helt ned i muskler, knogler og nerver. Det er min erfaring, at når man forstår sin tilstand, er det nemmere at arbejde med den. Både behandlingsdelen og hele øvelsesprogrammet er baseret på denne grundviden.

NakkemassageDagen afsluttes med at vi drøfter de behandlinger du har prøvet. Hvad virker godt og hvad gør det modsatte? I USA er daglig behandling én af grundstenene til at få det bedre. Du får en drejebog med hjem til, hvad der er vigtigt at holde sig fra, når man får behandling, for det ved behandlere sjældent, og kommer derfor nemt til at gøre noget forkert. Du modtager en behandling, som er tilpasset torticollis, men også dine behov og det du har lyst til. Behandlingen kan være massage, berøringsterapi og/eller klangmassage.

Dag 2

Dagen startes med meditation, der optages så du kan lave den, når du kommer hjem. Du introduceres også til rensende vejrtrækningsøvelser, som kan bruges som en slags indre daglig rengøring.

Du får indsigt i forskellige udenlandske tilgange til Torticollis, som er noget mere opløftende end det man normalt præsenteres for i Danmark. Vi arbejder videre med Joaquin Farias, der arbejder med helbredelse af dystoni i Canada. Første skridt i hans tilgang er at finde sin livspassion. Det her jeg selv arbejdet med at hjælpe klienter med gennem mange år, og set alt det, der kan komme ud af det. Jeg fortæller om min tilgang, som forhåbentlig kan inspirere dig til at (gen)finde din egen livspassion.

Egenomsorg torticollis

Vi gennemgår og laver øvelser, der er effektive mod torticollis. Alle øvelser er grundigt beskrevet i det materiale du får med hjem. Programmet tilpasses dine udfordring og behov, så du går hjem med dit eget træningsprogram, og ved lige præcis, hvor det er rigtigt for dig at starte, så du kan begynde din rejse mod at få det bedre. Øvelserne er lavet i et tæt samarbejde med Danmarks førende fysioterapeut indenfor torticollis Lene Vang.

Du introduceres til stressbegrebet, der er ekstra vigtigt at forstå, for mennesker med torticollis. Har man torticollis er stresshormonerne automatisk forhøjede. Derfor bliver det også afgørende, at reducere stress men også samtidig skrue op for ting, der gør der godt.

Når man rammes af sygdom, er det godt at kende til, hvad der er normalt i krisesituationer. Det kan gøre det nemmere at rumme og give mere mod på fremtiden. Du introduceres til de forskellige krisefaser og også til forskellige måder at håndtere kriser på, som kan hjælpe både dig og dine nærmeste i en forståelse af, hvorfor man reagerer som man gør, og hvorfor det er forskelligt fra person til person. 

Både kost, kosttilskud og afgiftning kan være en effektiv dør ind i det at få det bedre. Gitte deler sine mange års erfaring i dette felt både på egen krop og i arbejdet med klienter.

Målgruppe

Kurset er målrettet alle med torticollis.
Jeg laver gerne målrettede kurser til terapeuter, fysioterapeuter m.v., der arbejder med torticollis.

Mødetider

Som udgangspunkt foregår kurset over to dage, men hvis du har brug for noget andet, kan det f.eks. planlægges over 4x3 timer.
Dag 1 10.00 - 17.30
Dag 2 9.00 - 16.30

Pris

5.100 kr.

Kursusdatoer

Skriv en mail eller ring for at aftale kursusdatoer.

Tilmelding:

Du tilmelder dig ved at ringe til Gitte på 24847244 eller sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med ønsket om, hvornår du gerne vil på kursus samt navn, adresse, e-mail og mobilnr. Der indbetales et depositum på 800 kr. til konto 7670 0006790534. Restbeløbet til kurset betales senest 4 uger før kurset starter.

Praktisk

Kurset foregår i mine hyggelige daglige kliniklokaler. Da der ikke er nogen elevator, skal du være i stand til at gå på trapper til 1. sal.

Parkering er tidsbegrænset i området, men du kan holde på Gl. Rådhusvej eller ved Ballerup Rådhus, hvor der ikke er tidsbegrænsning. Der er få minutters gang til kursusstedet herfra.

Du kan også sende mig din nr. plade på bilen. Så kan du parkere i gården uden begrænsning.

Kursusstedet ligger ca. 10 minutter fra Ballerup station.

Forplejning

Der vil være brød, kaffe og the i formiddagspausen og frugt, kaffe og the i eftermiddagspausen. Frokost står du selv for. I frokostpausen (ca. 1 time) kan du købe frokost i byen. Der er flere caféer få minutter fra kursusstedet. Der er også køleskab, så du kan have madpakke med.

Andet

Tag gerne hjemmesko/indesko med, da lokalerne er skofri.

Der er godt med tæpper og puder i kursuslokalerne, men har du brug for noget specielt til at ligge på, sidde med eller lign, så tag det endelig med. Du skal have det så godt som muligt, mens du er på kursus.

Frameldings- og afbestillingsregler

 

Aflysning af kursus

 

Læs om torticollisbehandling her

obq blue1

Arrangementer/Kurser

Meditation med Klangskåle
Et helt vidunderligt miks af oplæg og meditation med støtte fra skålenes lyde
kl. 19 - 21.
Pris 160 kr. (betaling ved tilmelding)
26. februar
3. april
7. maj
5. juni

Introduktionskursus - afspænding med klangskåle
Over to aftener introduceres du til klangskålene og klangens verden.
Kl. 19 - 21. Pris for begge aftener (betales samlet ved tilmelding): 650 kr.
Del 1: 1. maj
Del 2: 8. maj

Skønhed og klang
Lær en behandling, der forener skønhed med afspænding.
Forudsætning: Introduktionskursus
kl. 13 - 18. Pris: 875 kr.
7. juni

NYHED - Selvklang og livsglæde
Gennem arbejde med kun én klangskål oplever
du, hvordan man på en simpel måde kan synke ind,
og afklare ønsker og mål. Du kommer i resonans
med dig selv og verden omkring dig. Kurset forøger
din naturlige sundhed, styrker helbredet, kropsbevidstheden
og stilner de forstyrrende tanker.

Kurset strækker sig over 6 x 4 timer
Pris: 3.900 kr.
Kl. 10 - 13 søndage
25. august - 29. september

Åbningstider

Mandag:  12.00 - 18.00

Tirsdag: 12.30 - 19.00

Onsdag: Lukket

Tordag: 10.00 - 18.00

Fredag: 10.00 - 17.00

Finder du ikke den tid du søger, eller har du brug for en akuttid, så ring eller skriv.

Træffes kun efter aftale.

 

nordlys logo