Out of order

Ud af stress og kriser

 - Hvordan arbejder man kompetent i et felt med mange faldgrupper

Mennesker kan have det SÅ svært, når livet er for hårdt og udfordrende. At kunne hjælpe mennesker, når de har det allersværest, og se dem komme tilbage til sig selv og livet igen, er noget af det mest vidunderlig i verden. Måske kender du det selv, når livet " er vendt på hovedet", og mennesker du måske ikke havde regnet med, har hjulpet dig med støtte og omsorg. Dette kursus klæder dig på til at håndterer mennesker i stress og krise på en professionel måde, der virker.

Hele mit liv har jeg arbejdet med mennesker, der af mange forskellige årsager har været overbelastede, syge med stress eller i krise. Jeg gjorde karriere i HR indtil 2016, hvor jeg håndterede alt fra jobafslag, opsigelser, ud- og hjemstationering af familier, alkoholproblemer, konflikter i grupper, ledelsesproblemer, overbelastningsreaktioner, sammenbrud og meget mere. Stress og kriser kommer i mange afskygninger, men der er en række fællesnævnere ind i dette felt, som gør én i stand til at håndtere det meste:

  • Viden om stress og overbelastning, forebygger eller fanger problemer før det bliver for uoverskueligt for begge parter.
  • Viden om gode og dårlige stressforløb, hvad der bør gøres og ikke gøres giver et godt udgangspunkt for individuelle tilpasninger.
  • Indblik i hvordan man kommer godt tilbage på job, øger sandsynligheden for at medarbejderen forbliver i jobbet. Det får også den stressramte til at føle, at man klarede det. Alternativt er der risiko for nederlagsfølelse og at blive ramt på sit selvværd.
  • At forholde sig til samspil med læge, psykologer eller andre hjælpere og hvad de leverer, øger sandsynligheden for et godt forløb. Herved undgår man at fuldtidssygemeldte "forsvinder fra overfladen", som det ofte sker.
  • Et godt behandlingsforløb med massage eller lign. kan fint supplere et forløb - især hvis behandleren ved, hvordan man arbejder med mennesker i stress og krise.
  • I forhold til kriser er det en stor hjælp at kende de faser mennesker gennemgår, og de forskellige måder mennesker reagerer på. Det bliver nemmere at agere rigtigt og mere hjælpsomt.

Frø

På dette kursus får du på en overskuelig måde den vigtige basisviden og anbefalinger på plads. Det giver dig nogle vigtige holdepunkter ind i et felt, der til tider kan være turbulent og udfordrende. Vi drøfter, træner den nye viden og deler erfaringer fra arbejdet med stress- og kriseramte, så du føler dig godt klædt på til at arbejde med stressramte og mennesker i krise efter kurset. Velkommen til et kursus, hvor du virkelig kommer vil føle, at du kan gå ud og gøre en forskel på tværs af sygdomme, livssituationer m.v.

Målgruppe

Kurset er målrettet coaches, behandlere, ledere, HR, arbejdsmiljø- og repræsentanter samt alle der interesserer sig for at arbejde ind i det felt.

Nordlys master coaches vil opleve en gentagelse af basisviden om stress, men med mine vinkler på. Det fylder en mindre del af kurset, der bygger videre på netop det.

Min baggrund

Min uddannelsesmæssige baggrund er cand.merc. i HR og psykologi, Forandringsagent fra Center for Ledelse, Mastercoach og Massageterapeut fra Nordlys Centret og stresscoach fra erhvervspsykolog Maiken Matzau. Jeg har været ansat i nogle af Danmarks største virksomheder og har drevet egen virksomhed siden 2006 (fuld tid siden 2016). Min viden om stress, overbelastning og krisehåndtering bruger jeg på mere end halvdelen af mine klienter. Nogen kommer med stress, men de fleste kommer med smerter, ondt i skuldre, nakke, hovedpiner, træthed, ondt i kroppen mv., hvor det viser sig at skyldes overbelastning og stress. Ind imellem kommer der klienter, med f.eks. meget store smerter, nogle der har mistet børn eller andre tætte familiemedlemmer, mennesker der er opsagt og her er jeg uendelig taknemmelig for, at jeg kan stå stærkt, og ved hvad jeg laver. Jeg elsker simpelthen at arbejde med mennesker som har det så svært og få dem tilbage til et liv de ønsker. For nogen er det en lang proces, mens det for andre er en lidt hurtigere omgang.

Pris og tilmelding

3.000 kr.

Du tilmelder dig her gennem Nordlys i Silkeborg, hvor kurset foregår.

Jul og Nytår

Klinikken holder lukket fra den 13. december til den 14. januar pga kurser og juleferie.

Alle ønskes en glædelig jul og ikke mindst et lyst og opmuntrende nytår.