Forside » Dystoni/Torticollis » Dystoni og neuroplasticitet – Individuelt og grundlæggende kursus i dystoni

Dystoni og neuroplasticitet – Individuelt og grundlæggende kursus i dystoni

Alle med dystoni burde efter min mening på dette kursus! Det ændrer på ens syn på dystoni og på én selv og giver håb for fremtiden. Dystoni er den 3. mest almindelige nervesygdom i verden, men alligevel er den ikke særlig kendt. Det er almindeligt, at man bruger årevis på at finde ud af, hvad man fejler. Når det endelig lykkedes, så er løsningen lige nu i Danmark botox, medicin, fysioterapi og hjerneoperation. Alt sammen symptombehandling, som virker godt for nogen, men langtfra for alle.

Dystoni er en kompleks og invaliderende diagnose med symptomer, der kan blive værre gennem livet. Der findes heldigvis en mere opløftende tilgang til dystoni, hvor man arbejder med at skabe varige ændringer i hjernen og i kroppen – neurologisk plasticitet, som danner grundlaget for dette kursus.

Vi tager udgangspunkt i din historie, dine symptomer og dine væsentligste udfordringer. Du vil gå fra kurset beriget med viden, du formentlig ikke har hørt før, og med inspiration til, hvordan du tackler de udfordringer du står med, samt gode idéer til, hvordan du kommer videre med livet med dystoni. Ikke mindst får du håb for fremtiden.

På kurset får du en grundig forståelse for, hvad dystoni er. Når man forstår sin tilstand, er det nemmere at arbejde med den.

Du får også indsigt i forskellige udenlandske tilgange til dystoni, som er noget mere opløftende end det man præsenteres for i Danmark. Joaquin Farias´ fra Spanien er den mest kendte inden for neuroplastitet og dystoni. Hvis du har overskud, kan du evt. kigge på dr. Farias´ træningsplatform inden kurset og finde inspiration til træning, dans, øjenøvelser, vejrtrækningsøvelser, meditation m.v.

Når man har dystoni, er hele kroppen som regel påvirket (også selvom man ofte ikke ved det). Du lærer, hvordan kroppen påvirkes, og du får en liste med hjem over, hvilke muskler der kan blive overspændte, og hvilke der er underspændte, når man har dystoni. Du lærer om betydningen af at sætte fokus på slap-af-systemet (det parasympatiske nervesystem), der har svære kår og ikke fungerer godt, når man har dystoni. Omvendt kører stress-systemet med for meget tryk på. At genoprette balancen er nøglen til at få det bedre.

VIGTIGT: Inden kurset modtager du kursusmaterialet på mail (indgår i kursusprisen), som du kan læse og forberede spørgsmål til. Vi lægger vægt på lige præcis det, som du har brug for at vi går i dybden med.

Vi laver få enkle øvelser til dystoni gennem dagen ligesom let meditation også indgår som en naturlig del. 

Tilmelding, dato og pris

Kurset afholdes i Gittes klinik i Centrumgaden 9 i Ballerup fra kl. 10 – ca. 15.30. Vi holder ca. 1 times frokost, hvor der også er mulighed for at hvile eller gå en tur på gaden. Kurset kan også opdeles over 2 dage. Pris: 5.500 kr.

Er du interesseret, så ring til mig på telefon 24847244 eller skriv til gt@gittetheil.dk og vi finder en dato. Det kan være onsdage eller lørdage. Husk at oplyse hvilken form for dystoni du har. Kurset betales ved tilmelding.
Se mere her om afbud.

Praktisk

Du er velkommen fra kl. 9.45. Medbring evt. hjemmesko, da rummet er skofrit. Vi holder gode pauser, hvor man har mulighed for at lægge sig ned og hvile. Der er både puder og tæpper.
Vi holder en times frokostpause, hvor der er tid til at købe mad i gågaden. Man kan også medbringe madpakke, da der er køleskab. Der er vand, kaffe og te samt lidt frugt dagen igennem. I frokostpausen er der mulighed for at ligge ned og hvile.
Klinikken ligger på 1. sal uden elevator.

Om underviseren:

Gitte Theil er 58 år, har selv cervical dystoni (torticollis), og lever ved hjælp af meditation, behandling og træning et godt liv. Det har været en lang og ensom proces, at nå dertil. Det har taget 17 år og flere rejser til udlandet, hvor Gitte bl.a. har mødt Dr. Farias. Det er al den viden Gitte har samlet og deler på dette kursus suppleret af den nyeste viden i Danmark omkring dystoni. Gitte har i flere år behandlet, undervist og guidet mennesker med dystoni.

Til daglig har hun sin egen virksomhed med massage, coaching og undervisning. Hun har speciale i krisehåndtering og stress, som har stor betydning for bremsning af dystoni og på at omlægge livet, så man kan leve et mere uanstrengt liv med dystoni. Gitte er cand.merc. i HR og psykologi og har tidligere gjort karriere i flere af Danmarks største virksomheder.

Som en del af kurset får du et helt unikt kursusmateriale (tilsendt elektronisk), hvor alt er grundigt beskrevet og illustreret, så du kan slå op og holde dig inspireret, når du vender hjem. 

Der kræves ikke noget for at deltage i kurset andet en motivation for at forstå og ønske at forandre tilstanden. Kurset er første skridt på en lang rejse, hvor du får vist vejen. Du må desuden have en åbenhed for at bevæge dig ind i et felt, hvor der (heldigvis) sker meget i øjeblikket. 

Målgruppe:

Kurset er målrettet alle med dystoni. Man kan have forskellige former for dystoni, men den grundlæggende tilgang til dystoni er den samme, når man taler om neuroplastisitet.

Tilmelding:

Tilmelding sker til Gitte Theil på telefon 24847244 eller mail gt@gittetheil.dk.

Anbefalinger:

“Tusind tak for et fantastisk godt og meget oplysende kursus. Det er virkelig et godt og meget flot stykke arbejde Gitte har gjort. Gittes entusiasme smitter i den grad af og man bliver SÅ bekræftet i, at der er en vej ud af denne dystoni-lidelse vi slås med.
Jeg vil til hver en tid opfordre alle med den ene eller anden form for dystoni til at deltage på kurset.
Også en stor tak til de øvrige deltagere på dette kursus – vi “klingede” med den samme og havde nogle dejlige dage sammen. Det er altid dejligt at være sammen med andre lidelsesfæller – man lytter, fortæller og udveksler erfaringer.
Bravo – det var en helt fantastisk oplevelse og jeg fik SÅ meget med hjem”
Lene, cervikal dystoni, kursist

“Gitte ved en masse om dystoni og kroppen generelt. Hun har meget at give og er en virkelig god formidler og har egen erfaring indenfor området og faglig kompetance. “
Lene, Danmarks mest erfarne fysioterapeut indenfor dystoni

“Kurset kan så varmt anbefales sammen med et rigtig god materiale. Kurset ændrede mit liv. Jeg forstår mig selv meget bedre nu. Har fået redskaber/træningsmetoder til at arbejde med. Det gav mig så meget gå på mod. Jeg er dybt taknemmelig for al den viden jeg fik. Jeg fik så fint forklaret, hvad der sker i kroppen og hvorfor. Elsker når man kan få konkret viden.”
Karina, cervikal dystoni, kursist