Forside » Kurser og efteruddannelse » Behandling af typiske graviditetsproblematikker

Behandling af typiske graviditetsproblematikker

På dette kursus får du en specialistviden og lærer du at behandle de problematikker, som den gravide typisk ønsker hjælp og støtte til.

Du lærer specifikke teknikker til at behandle smerter i bl.a. bækken og lænd. Du lærer at forstå og tolke de beskrivelser, som de gravide kommer med og sammensætte den bedste vejledning og behandling på baggrund af det. Alt hvad du lærer er tjekket af en praktiserende jordemoder, så du får den mest opdaterede viden.

Du får et grundigt kursusmateriale.

På kurset indgår massage af “rigtige gravide” den sidste dag.

Det er en forudsætning, at du har taget “Gravidmassage” hos Hannah Lind, så du kan give en fuld gravidmassage med nærvær og rolighed. Vi bygger videre på den viden og de erfaringer, du har med dig.

Program – dag 1: Bækken- og lændeproblematikker
10.00 – 10.30 Introduktion og baggrund for kurset
10.30 – 12.00 Oplæg til specifikke behandlingsteknikker til bækken- og lændesmerter
12.00 – 13.00 Frokost
13.00 – 14.15 Udveksling af gravidmassage og behandlingsteknikker 1. vej
14.15 – 14.45 Pause
14.45 – 16.15 Udveksling af gravidmassage og behandlingsteknikker 2. vej
16.15 – 17.00 Akupressurpunkter til fødselsmodning og ansvar og grænse
17.00 – 17.30 Opsamling og afrunding

Program – dag 2: Andre typiske gravidgener
9.00 – 10.15 Erfaringer/supervision på deltagernes egne erfaringer
10.15 – 10.30 Pause
10.30 – 11.00 Lejring
11.00 – 12.00 Nogle af de psykologiske aspekter af en graviditet for både den gravide og partner
12.00 – 13.00 Frokost
13.00 – 15.00 Gravidmassage – Klientmassage + evaluering
15.00 – 15.30 Pause
15.30 – 17.00 Andre typiske problemstillinger hos gravide f.eks. for mange plukkeveer, kramper, uro i benene m.v.

Praktisk

Næste kursus afholdes i Ballerup den 25. – 26. maj med plads til 6 deltagere.

Kursuspris: kr. 2.900

Det er fint, hvis du har nogle gode cases med, som du gerne vil have supervision på. Noget du har haft svært ved og/eller noget, der er gået rigtig godt.

Der er inkluderet en rigtig gravidmassage den sidste dag. Du er velkommen til selv at skaffe en gravid. Alternativt gør jeg mit bedste for at finde gravide til kurset. Den gravide skal være i 3. trimester og allerhelst ca en måned eller mindre fra termin. De får en fuld massage, men må også være indstillet på, at vi snakker om ting undervejs, og evt. også har flere hænder på. På dag 1 må det meget gerne være én, der har bækken- og/eller lændesmerter.

Dette kursus kan også bestilles individuelt. Pris: kr. 7.000 for 2 dage. Dagene kan evt. fordeles over en længere periode, hvor du gør dig erfaringer ind i mellem de to dage.

Min baggrund

Jeg har behandlet gravide i ca. 15 år i min klinik. Jeg er uddannet massageterapeut fra Nordlys Centret i Silkeborg, hvor jeg også har taget kurser i gravidmassage 1+2 og den svære efterfødselssamtale hos en jordemoder. Jeg har en uddannelse som fødselshjælper. Hertil kommer løbende supervision hos en osteopat gennem mange år og sparring med dygtige kolleger. Alt materiale er tjekket igennem af en praktiserende jordemoder, så du får den mest opdaterede viden.

Det er aldrig et felt man bliver “færdiguddannet” i og det er også et levende felt i konstant bevægelse. For mig er tiden er nu inde til at bringe min viden og erfaringer ud i verden, så jer der arbejder med gravide også kan få mindst lige så meget glæde af det, som jeg har haft i mange år og stadig har det.

Den første halvdel af min karriere har jeg arbejdet i HR, bl.a. med mennesker i kriser. En graviditet og fødsel er glædeligt, men det er helt almindeligt, at man støder ind i små eller større kriser undervejs. Mange ting ændrer sig parfoldet, kroppen, relationer i familen, osv. Kort sagt kan der være mange ting i spil, også selvom alt går godt.

Al den glæde jeg har haft i så mange år med gravide, der føler sig hjulpet, måske får bedre fødsler, bliver støttet i moderskabet, får en bedre start på livet sammen som familie, vender tilbage når det bliver gravide igen, eller når de står i en livskrise, eller barnet fortsætter med at komme til massage sammen med mor indtil de bliver store. Der er så mange skønne muligheder i dette felt.

Hvis du vil se, hvordan mine tilbud til kommende og nybagte mødre ser ud, så kig her